125899029_380090596763094_993783837434314852_n

Velkommen til Ildhuset ved Gjerstad Gård i Tjølling. Stedet for Livsglede og Selvutvikling.

I vår tid ser vi nå mer enn noensinne viktigheten av å utvikle vår dypere identitet  og bli bevisst hvem vi dypest sett er som menneske

Ildhuset er et hus for menneskers indre behov, hvor en kan oppleve renselse i kropp og sjel. Et sted for samvær som bygger fellesskap. En arena for innlevelse, der nye indre erfaringer kan finne sted i deg selv og i samspillet med andre.

Opprinnelig var Ildhuset eller bryggerhuset, gårdens fornyende livsnerve. Der stod bakerovnen som sørget for daglig brød til gårdsfolket og vaskestampen på ilden til å koke klær og lintøy rent. Kvinnene på gården bakte og braste fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Slik var det engang på Gjerstad Gård i Tjølling.

Det vide landskapet rundt Ildhuset spenner en høy himmel over stedet. Gården er omgitt av fri natur, skogsområder og vide store jorder. Gjerstad Gård ligger vakkert til i et kulturlandskap som er formet gjennom årtusener og hvor mennesker har funnet livsgrunnlag i dette jordsmonnet.

 

fsdfsd

 

Dette Ildhuset har stått der i over hundre år. Nå er det gjenskapt og fornyet. Fremdeles med sine ildsteder, men med nytt innhold som svarer til vår livsform og vår tids behov. Også i dag et ildhus for fornyelse og skapende utfoldelse. For mennesket lever ikke av brød alene.

Ildhuset er vakkert restaurert, preget av tradisjonelt, men overraskende materialvalg og tro mot husets historie. Her er rom for flere behov. På loftet er det rom for meditasjon,gongspill og kreativ utfoldelse og annet gruppearbeid.Nede foran peisen,et koselig samlingssted  når vi ikke er så mange. Det blå rommet er fint for den individuelle samtale. Det nye kjøkkenet, som er blitt til i det som før var den gamle vedboden, har fått en sentral plassering.

 

Kontaktinformasjon

Ildhuset

Gjerstad Gård, Rauanveien 64
3261 Larvik
E-post: post@ildhuset.no
Tlf. 458 53 126

Veibeskrivelse

Kontakt oss

Please enter your name.
Please enter a message.